Med anledning av Coronaviruset COVID-19

Rengöring av hemmet är nu viktigare än någonsin! Vi på Buskhaga tar våra kunders hälsa på största allvar.

Till våra hjältar inom sjukvården!

Om du är en av de hjältar som arbetar inom sjukvården, eller annan verksamhet som kräver extra högt tempo just nu kan vi förstå att orken börjar ta slut. Vi vill bidra med vad vi kan för att avlasta dig/Er! Vi vill visa vår otroliga uppskattning till alla er som arbetar inom sjukvården för att hjälpa de drabbade under denna kritiska period.

Detta vill vi göra genom att erbjuda dig och alla anställda inom sjukvården 50% rabatt på barnpassning (beroende på tillgänglighet) fram tills första Juni.  Vi kommer även att erbjuda 25% rabatt på hemstädning, det är nu viktigare än någonsin med ett rent hem och vi vill att du som sliter så hårt för att hjälpa våra drabbade ska få spendera varje ledig stund till att ta hand om dig själv och samla nya krafter. Rabatten gäller fram tills första juni.  (beroende på tillgänglighet) fram tills första Juni. I samband med städning eller annan rut-tjänst kan vi även hämta och lämna matkasse.

Observera att detta erbjudande endast är för de personer som arbetar inom sjukvården eller liknande verksamhet. Då detta är ett kraftigt rabatterat erbjudande som vi gör förlust på ber vi övriga att inte belasta vår organisation genom att försöka nyttja erbjudandet utan respekterar att det är exklusivt för våra hjältar inom sjukvården och liknande.

Med hjälp av Buskhagas barnpassning innebär att vi kan hjälpa till med att hämta och lämna barnet på skola/dagis för att få logistiken att fungera. Vårt barnpassningsteam har erfarenhet av barnomsorg och ska självklart vara en trygghet både för er som föräldrar samt för barnen som ska trivas med barnpassaren.

Städning och hygien

På grund av coronavirusets utbrott vill vi nu informera dig om vikten av att ha ett rent hem/arbetsplats samt att det krävs rätt rengöringsmedel och professionell kunskap för att minska risken för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten menar att noggrann städning är grundläggande för att förebygga smittspridning. Buskhagas professionella städningar utförs enligt myndigheternas instruktioner och vi tillhandahåller självklart godkända och effektiva rengöringsmedel.

Vi rekommenderar våra kunder att:

 • Öka städfrekvensen för att säkerställa ett rent och hygieniskt hem under hela virusutbrottet. För de kunder som väljer att följa den här rekommendationen erbjuder vi 25% rabatt på utökad städning per städtillfälle i mån av tillgänglighet. Erbjudandet kommer initialt gälla fram tills 1:a april.
 • Förlänga ett städtillfälle för att få en ännu grundligare städning än tidigare.
 • Boka en tilläggstjänst för att exempelvis få ugnen, kylskåp eller sopsorteringsskåp städat.

Om något av ovan alternativ passar dig vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Nedan finner du information om hur vi städar ditt hem, vilka produkter vi använder, instruktioner till dig som kund samt städare för att säkerställa säkerheten för båda parter.

Buskhagas riktlinjer vid rengöring:

 • Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring rengöringsmedel samt tillvägagångssätt vid städning.
 • Rekommendationerna är att använda rengöringsmedel med ett pH-värde mellan 8–10. s effektiva rengöringsmedel hör till denna kategori, vårt allrengöringsmedel har pH 8 och vårt sanitetsrengöringsmedel har pH10.
 • Vi kommer från och med nu att kostnadsfritt avsluta varje städning med att desinficera ytor som är de mest bakterieutsatta med ett marknadsledande yt-desinfektionsmedel.
 • Våra städare använder alltid handskar vid städning.
 • Våra städare arbetar enligt rekommendationer efter principen “från rent till smutsigt” det vill säga att de börjar städa de renaste ytorna och avslutar med de smutsigaste.
 • Vi informerar och uppmanar våra medarbetare att ta hand om hygienen på och utanför jobbet. Det är en generell policy vi har men vi har nu vidtagit extra åtgärder för att verkställa den.

Vår vädjan till våra kunder

 • Om du eller någon i din familj har influensasymtom eller misstänker att du kan ha varit i kontakt med en person som eventuellt bär på coronaviruset var god att boka om.
 • Vi ber om din förståelse om vi behöver skicka en ersättare till din städning ifall att din ordinarie städare inte kan komma på grund av att ovanstående skäl.